• Auto-immuun

    hemolytische anemie

Auto-immuun hemolytische anemie

Ontwikkelingen

Cadenza en Cardinal studie

In het Amsterdam UMC wordt op het moment een studie uitgevoerd voor patiënten met specifieke vormen van AIHA [complement gemedieerd]. Op korte termijn zal de studie ook in het LUMC open gaan.
Het doel is om het effect van een transfusie te verbeteren m.b.v. een complement remmer.

Momenteel is de fase 3 studie met BIVV009, voor patiënten met koude agglutininen, van start gegaan.

  • Cadenza studie: hier wordt de effectiviteit van BIVV009, een complement remmer, bij patiënten met koude agglutininen onderzocht [effecten op hemoglobine, kwaliteit van leven etc.] Het gaat om patiënten die geen transfusie hebben gehad of nodig hebben,
    maar het moet Hb 6.2 of lager zijn, anders kom je niet in aanmerking voor deze studie.
  • Cardinal studie: hier wordt de effectiviteit van BIVV009, een complement remmer, bij patiënten met koude agglutininen onderzocht [effecten op hemoglobine, kwaliteit van leven etc.] Het gaat hier om patiënten, die wel transfusieafhankelijk zijn, met minstens 1 transfusie afgelopen half jaar.

Voor informatie mail naar het trialbureau

Fostamatinib Cardinal
Fostamatinib (orale SYK-remmer) bij auto-immuun hemolytische anemie (AIHA)
Op 31 januari 2018 verleende de FDA de weesgeneesmiddelaanduiding aan fostamatinib voor de behandeling van patiënten met AIHA. Lees meer >>

Fase 2 klinische studie van APL-2
APL-2 is ontworpen om de complementcascade centraal bij C3 te remmen en kan mogelijk een breed scala aan complementgemedieerde ziekten effectiever te behandelen.
De Face 2 studie wordt gedaan om de veiligheid, verdraagbaarheid, voorlopige werkzaamheid van meerdere doses APL-2 te beoordelen bij patiënten met auto-immune hemolytische anemie (AIHA). De eerste trials met APL2, voor de aandoeningen AIHA en PNH, worden in de Verenigde Staten uitgevoerd.
Lees meer >>
Eerste resultaten van de Decade studie

Lees hier meer over de verschillende fases van een studie.

Aansluiten bij
Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar info@bloedziekten.nl

Lees meer