• Stichting
    Zeldzame Bloedziekten


Het verhaal van Willem

Willem de Ligny is niet bang aangelegd. Maar met zijn zeer zeldzame bloedziekte behoort hij tot de ’absolute covid-risicogroep’. Elk risico op besmetting moet worden vermeden. ,,Mijn vrouw en ik hebben ruim 34 jaar het bed gedeeld, maar hebben besloten tijdelijk in gescheiden kamers te slapen.”

,,Dat is heel lastig, maar het kan even niet anders. Mijn vrouw is verpleegkundige en werkt met zeer kwetsbare patiënten. Dat is voor mij een stevig risico”, zegt Willem de Ligny (69) uit Hoorn. Het stel knuffelt elkaar niet en houdt afstand bij het eten. ,,Gelukkig hebben hebben we een tafel voor tien personen”, lacht hij.
,,We staan heus wel even naast elkaar aan het aanrecht, maar samen op één kamer slapen is echt een dingetje. Inmiddels zijn we er een beetje aan gewend.”

In het Amsterdam UMC kreeg hij twee Moderna-prikken. Maar door zijn bloedziekte werken coronavaccins onvoldoende. ,,Ik ben geen angstig type, maar we zijn wel extra voorzichtig. Als ik corona krijg heb ik echt een probleem.

Lees hier zijn hele verhaal

Mediahuis Nederland B.V.
Annemarie de Jong

Aansluiten bij
Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar info@bloedziekten.nl

Lees meer