• Stichting
    Zeldzame Bloedziekten


Studie maagzuurremmers tegen ijzerstapeling

Maagzuurremmers zijn mogelijk een effectieve behandeling voor ijzerstapeling. Maart 2018 start vanuit het UMC Utrecht een onderzoek naar het effect van maagzuurremmers op ijzerstapeling bij patiënten met een erfelijke bloedarmoede. Het onderzoek duurt 2 jaar.

Dit onderzoek kan een grote stap vooruit zijn in de behandeling van ijzerstapeling bij bloedarmoede. Maagzuurremmers hebben veel minder bijwerkingen, en zijn veiliger, dan ontijzeringstabletten. Instappen in de studie kan tot oktober 2018. Deelname is niet mogelijk bij 10 of meer bloedtransfusies in het afgelopen jaar.

Heeft u interesse in het onderzoek, wilt u deelnemen, of heeft u vragen dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met dr. Van Beers (E.J.vanBeers-3@umcutrecht.nl). Dr. Van Beers, specialist op het gebied van erfelijke bloedziekten, is de initiatiefnemer van de studie.
De studie start ook in het HagaZiekenhuis en AMC Amsterdam.

Het is ook altijd mogelijk contact op te nemen met de Stichting Zeldzame Bloedziekten (info@bloedziekten.nl) als u vragen heeft.

Aansluiten bij
Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar info@bloedziekten.nl