Jeugd
evenement

9 september 2023

Kom op 9 september naar het pittoreske Giethoorn voor een spectaculaire dag georganiseerd door Stichting Zeldzame Bloedziekten (SZB)!

Deze dag is speciaal bedoeld voor jeugd tussen 7 en 15 jaar * die met een zeldzame bloedziekte geconfronteerd worden.

Voor deze kids hebben we een dag vol avontuur en ontspanning gepland. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken, want terwijl de kinderen zich onder begeleiding vermaken, zorgen wij ervoor dat er ook voor hen een aantrekkelijk programma is.


De Rietstulp in Giethoorn

We starten de dag met een warm welkom in restaurant De Rietstulp, gelegen aan de rand van het dorp Giethoorn.

Tijdens het genieten van een kopje koffie  en natuurlijk voor de kinderen limonade met een heerlijk stuk ambachtelijk appelgebak met slagroom kunnen wij kennismaken met elkaar.

Onvergetelijke dag vol avontuur

Voor de jeugd organiseren we een onvergetelijke dag vol avontuur en ontspanning. Ze zullen per electro-boot door Giethoorn en natuurgebied De Wieden varen, waar ze diverse tussenstops maken voor leuke activiteiten. Zoals lopen over het water in een aquabubble, bezoeken ze het museum “de Oude Aarde” en gaan picknicken op een eilandje.

De ouders worden niet vergeten!

We trakteren jullie op een bezoek aan het Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus,  een heerlijke lunch en een rondvaart van twee uur, onder begeleiding van een ervaren schipper/gids. Vaar langs de historische dorpskern, over het prachtige meer ’t Bovenwijde en door het natuurrijke gebied “de Wieden”. Leer alles over de flora, fauna en historie van deze unieke omgeving.,

Spannende speurtocht

Door middel van een spannende speurtocht door het museum in Museum “de Oude Aarde” komt een fascinerende wereld van mineralen, fossielen en edelstenen tot leven. Met behulp van een vragenlijst kunnen de kinderen zelf op pad om de mysteriën in het museum te ontrafelen en te ontdekken wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt.

Maar dat is niet alles! De kinderen kunnen ook op zoek gaan naar kristallen en “Goud” in de eigen vijvers, net zoals de cowboys in het wilde westen aan het eind van de 18e eeuw deden. Met behulp van een -naar origineel model- goudzoek pan kan er tussen het zand gezocht worden naar de schatten die in het water verborgen liggen.

En nog meer in petto

En als klap op de vuurpijl kunnen de kinderen na afloop van hun avontuur in Museum “de Oude Aarde” zelf een kristalbol kraken. Deze kristalbollen zijn lang voordat de mensheid op aarde kwam ontstaan tijdens uitbarstingen van vulkanen in Mexico, en na tachtig miljoen jaar wordt hun pracht dan eindelijk door de kinderen zelf tentoongesteld. Dit is een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

Gezellige barbecue

Aan het eind van deze enerverende dag zullen de kinderen niet uitgepraat zijn en sluiten wij de dag samen af met een gezellige barbecue bij De Rietstulp.

En natuurlijk met een groepsfoto!

Door wie is deze dag mogelijk gemaakt?

Instellingssubsidies patiëntenorganisatie (PGO)

Deze subsidie is bedoeld om lotgenotencontact tussen patiënten te stimuleren, informatievoorziening en het behartigen van belangen mogelijk te maken.

En door mede- en samenwerking van:

En niet te vergeten de specialisten die een hele belangrijke rol hebben, onze trouwe supporters en vrijwilligers