Stichting
Zeldzame Bloedziekten

Stichting
Zeldzame Bloedziekten

Interactieve app

Een op de vijf kinderen in Nederland komt regelmatig voor een behandeling in het ziekenhuis. Een bezoek is spannend en kan stress met zich meebrengen, voor zowel het kind als de ouders.
Veronique van Noort en Nicole Donkel, werkzaam als kinderverpleegkundigen op de polikliniek kindergeneeskunde in het Leidse LUMC, merkten dat er op het gebied van pijn- en stresspreventie onvoldoende middelen zijn.
En zo ontstond een jaar geleden Hospital Hero: Een interactieve app bereidt het kind in de veilige thuisomgeving op een speelse wijze voor op de behandeling.

Dat is de kern van de Hospital Hero app. Door de thuis en ziekenhuisomgeving virtueel en interactief aan elkaar te verbinden worden kinderen veel minder gespannen voor een behandeling in het ziekenhuis.
Hiermee wordt de angst van kinderen voor een behandeling gereduceerd en wordt de zorg voorspelbaar.
Ook krijgen ouders handvatten om de behandeling uit te leggen en verloopt de behandeling beter, prettiger en efficiënter voor alle betrokkenen.
Tot nu toe is het nog een idee, we zijn in gesprek met verschillende partijen om dit te kunnen ontwikkelen. Vindt u dat ook een goed idee? Laat het ons weten door een bericht achter te laten via onze website.

Aansluiten bij Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar [email protected]