Stichting
Zeldzame Bloedziekten

Stichting
Zeldzame Bloedziekten

Praatplaat over bloedtransfusies

We zijn verheugd om een prachtige praatplaat over bloedtransfusies met jullie te delen.

Deze bijzondere praatplaat is in samenwerking met SZB gemaakt door Anouk Poulssen, wiens man en twee zoons de bloedziekte sferocytose hebben. 

Bloedtransfusies
Veel patiënten met een bloedziekte zijn afhankelijk van bloedtransfusies, en met deze praatplaat willen we op een speelse manier klasgenootjes, familie, vrienden en lotgenootjes laten zien hoe een bloedtransfusie in zijn werk gaat.

Het doel van deze praatplaat is om ouders in staat te stellen hun kinderen beter voor te bereiden op een bloedtransfusie, of om kinderen zelf de mogelijkheid te geven om anderen uit te leggen waarom deze ingreep noodzakelijk is. We hopen dat deze praatplaat een waardevol hulpmiddel zal zijn voor zowel ouders als kinderen.

Zelf uitprinten of bestellen
Als je geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een exemplaar van deze praatplaat, kun je deze zelf afdrukken of geplastificeerd op A4-formaat bestellen.

Druk de praatplaat af

Bestellen
SZB biedt de mogelijkheid aan om deze praatplaat geplastificeerd op A4 te bestellen. Stuur een mail met je adres gegevens naar [email protected].
Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding. Versturen naar adres in Nederland € 5 België € 7.
ABN-AMRO
IBAN: NL75ABNA0426167449
BIC: ABNANL2A

Info Anouk
Heb je meer interesse in het werk van Anouk, kijk dan op haar website.
Anouk is ook actief op Instagram onder de naam @tekenjunkie.

Aansluiten bij Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar [email protected]