Auto-immuun hemolytische anemie

Auto-immuun hemolytische anemie

Waar terecht?

In principe kan iedere hematoloog AIHA-patiënten behandelen. Omdat het hier om een zeldzame bloedziekte gaat, kan het toch op enig moment te overwegen zijn om over te stappen naar een universitair medisch centrum.

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) raad de volgende centra aan voor complexe diagnoses en auto-immuunziekten bij hematologische aandoeningen.

Het NFU heeft in februari 2018 de aanvraag van het AMC, die als landelijk expertisecentrum voor de bloedziekte auto-immuun hemolytische anemie (AIHA) wil functioneren, positief beoordeelt voor 5 jaar.

Landelijke werkgroep

De werkgroep werkgroep benigne hematologie die onder de Nederlandse vereniging voor Haematologie valt, houdt zich bezig met hemolyse, waaronder AIHA. Onderstaande hematologen maken deel uit van deze werkgroep en zijn tevens medisch adviseur van de Contactgroep AIHA. Bekijk hier het zorgpad van met AMC.

  • Dr. J.M.I. Vos, internist-hematoloog verbonden aan het AMC
  • Dr. V. M. J. Novotný, internist-hematoloog verbonden aan het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn

Aansluiten bij Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar [email protected]