Elliptocytose en Pyropoikilocytose

Elliptocytose en Pyropoikilocytose

Ervaringsverhalen

De ervaringen van anderen kunnen bij u herkenning oproepen of inzicht geven in het ziekteverloop en de beleving van anderen met AIHA.

Roselie uit Vught
“Achteraf gezien was het geen leukemie, maar waren de  klachten te herleiden tot chronische bloedarmoede. Als mijn hemoglobinewaardes heel laag zijn, krijg ik een  bloedtransfusie. Daarna klimmen de waardes langzaam omhoog.”

Lees het hele verhaal

Dineke Dokkum

“Bij mij werd 9 jaar geleden AIHA geconstateerd. De maanden hiervoor voelde ik me steeds minder worden, kortademig en zwak, kon ook nog maar weinig eten. Als ik stond of zat, had ik de neiging flauw te vallen, dus lag ik het meest plat op de bank, wel wat lastig met twee pubers in huis!”

Lees het hele verhaal

Henriette

Je doet alles fulltime in het leven. Je werkt, je sport, je runt je

gezin, je doet van alles en nog wat en van de ene op de andere dag ben je fulltime ziek. Geen waarschuwing vooraf, geen rare klachten, niets.In no time worden alle normale dingen in het leven heel bijzonder. Het overkwam Henriette. Na weken van testen en onderzoeken bleek het een auto-immuunziekte AIHA te zijn.
Lees het verhaal van Henriette op de website van Sanquin.

Uw eigen verhaal delen of lotgenoten of ons attent maken op een blog?
Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Als kind je verhaal bijhouden en toegang hebben tot je eigen digitale dagboek? Dan moet je hier zijn!

Aansluiten bij Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar [email protected]