Auto-immuun hemolytische anemie

Auto-immuun hemolytische anemie

PDY16370 en LTS1663 studies

In het Amsterdam UMC, locatie AMC zijn de PDY16370 en LTS1663 studies van start gegaan.

Het doel van deze internationale studies is te onderzoeken of het medicijn BIVV020 effectief is bij koude AIHA/koude agglutinine ziekte. Het middel is de opvolger van sutimlimab, een medicijn dat in de Cardinal en Cadenza studies heel effectief bleek bij koude AIHA. De hoop is dat deze opvolger krachtiger werkt, dus dat er een lagere dosis nodig is en dat het ook langer doorwerkt.
Verder is de bedoeling dat het middel via een prikje onder de huid kan worden toegediend en er dus niet elke 2 weken een infuus nodig is zoals bij sutimlimab.

BIVV020 is een remmer van c1s. Dit is een belangrijk deel van het zogenoemde complementsysteem, dat de oorzaak is van de bloedafbraak bij koude AIHA.
Deze studie is bedoeld voor volwassen patiënten met koude AIHA die een hemoglobine gehalte (Hb) van 6.8 mmol / L of lager hebben.

In de PDY16370 studie wordt met een eenmalige toediening onderzocht of het middel veilig is, en daarnaast of het effectief is. Als het middel bevalt is de deelnemer vervolgens kandidaat voor de LTS1663 studie, een vervolgonderzoek waarbij het middel dan langdurig kan worden gegeven.

Het Amsterdam UMC, locatie AMC is het enige Nederlandse ziekenhuis dat aan dit onderzoek meedoet. Voor verwijzing of meer informatie kan contact opgenomen worden met: [email protected].
Dr. Josephine M.I. Vos is als lokale onderzoeker verbonden aan het project.

Aansluiten bij Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar [email protected]