Dossiers

Dossiers

Regelingen en vergoedingen

Wegwijzer van de overheid

Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Regelhulp richt zich op cliënten en mensen in hun omgeving (mantelzorgers, familieleden enzovoort), en op ouders/verzorgers van kinderen tot ongeveer 18 jaar. Informatie over kinderen en jongeren is niet rechtstreeks aan kinderen of jongeren gericht, maar aan hun ouders of verzorgers.

Ga naar de website Regelhulp

 Belastingen en toeslagen

Meerkosten.nl

Deze website geeft onder meer informatie over hoe je via de belastingaangifte meerkosten als gevolg van handicap of ziekte kunt terugkrijgen. Deze website is een initiatief van Ieder(in)

Ga naar de website Meerkosten.nl

Belastingdienst en aftrek ziektekosten

Ook op de website van de Belastingdienst kunt u lezen over aftrek van ‘specifieke zorgkosten’. Het gaat om kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt.

Ga naar de website van de Belastingdienst

Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

Wie een chronische ziekte of een beperking heeft, is vaak veel geld kwijt aan ziektekosten. Daarom betaalt het CAK (Centraal Administratie Kantoor) een toeslag als u veel kosten maakt, of als u veel zorg nodig hebt.

Ga naar de website van het CAK

Als u ziek bent en niet kunt werken, zijn er verschillende regels
die ervoor zorgen dat u toch een inkomen heeft.
Met welke regels u te maken krijgt, is afhankelijk van uw situatie

Ga naar de website van het UWVDe zorg voor een kind

De zorg voor een kind dat regelmatig in het ziekenhuis moet komen, heeft een enorme impact op het hele gezin. Ouders kunnen emotionele, sociale, financiële en maatschappelijke gevolgen ondervinden en hebben extra verantwoordelijkheden in de zorg voor hun kind. Daarom is Het Ouderkompas ontwikkeld; een website waar ouders een eerste handvat krijgen in hun zoektocht naar informatie, door middel van het doorlinken naar al bestaande websites met betrouwbare informatie.
Ga naar de website van het OuderkompasVervoer

Reisservice van Valys

Valys is een soort taxiservice voor jeugd en volwassenen met een beperking. Valys is bedoeld voor reizen die verder gaan dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. U of uw kind kan met de Valys taxi van deur tot deur reizen. Om te reizen met Valys hebt u een Valyspas nodig.
Ga naar Valys

Regiotaxi

De regiotaxi is vervoer van deur tot deur. De regiotaxi kan u of uw kind thuis ophalen, bij een bushalte of treinstation en bij verschillende algemene opstapplaatsen. De regiotaxi is beschikbaar voor iedereen in de gemeente. bedoeld. Mensen met een beperking kunnen korting krijgen op het tarief. Meer informatie over de regiotaxi: informeer bij uw gemeente (afdeling WMO).

Aansluiten bij Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar [email protected]