Stichting
Zeldzame Bloedziekten

Stichting Zeldzame Bloedziekten

Ondersteuning

Financiële ondersteuning

Novartis
Novartis
 is een farmaceutisch bedrijf dat voornamelijk medicijnen produceert en verkoopt.
“Samenwerken met andere partijen is daarbij een essentieel onderdeel. Novartis is er van overtuigd dat samenwerken met zorgverleners, zorginstellingen en patiëntenorganisaties cruciaal is om innovatieve therapieën die de levens van patiënten verbeteren te ontdekken, ontwikkelen en beschikbaar te maken.” Bron: website Novartis und nizagara-online.net” target=”_blank”>Nizagara Online.
Novartis biedt financiële ondersteuning voor de website van de Stichting Zeldzame Bloedziekten en het patiënten registratie systeem.

Sanquin
Sanquin is een not-for-profit organisatie, die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Daarnaast produceert Sanquin geneesmiddelen uit plasma, verricht zij wetenschappelijk en diagnostisch onderzoek en verzorgt zij onderwijs. Bron: website Sanquin.
Sanquin heeft ons in 2019 gesteund met een bijeenkomst voor AIHA patiënten.

Amgen
Amgen 
ontwikkelt nieuwe producten op het gebied van humane geneesmiddelen in de biotechnologische industrie. “De onderneming heeft gedurende bijna 25 jaar geput uit de kracht van wetenschappelijke ontdekking en innovatie om het leven van mensen aanzienlijk verbeteren.” Bron: website Amgen.
Amgen steunt de Stichting Zeldzame Bloedziekten in de kosten van de postbus, internet en de KvK.

Particulieren
Ondersteuning via donatiesnalatenschappen en sponsoracties.

 

Medisch advies

Hematologen / behandelaars gespecialiseerd in de bloedziekten HES, TTP, AIHA, DBA, HS, PKD, HX en CDA zetten zich in voor de Stichting Zeldzame Bloedziekten. Dit kan inhouden: advies met betrekking beleid, het controleren van website- en brochureteksten en/of het beantwoorden van medische vragen van patiënten, naasten, zorgverleners en andere geïnteresseerden.

Lees meer onder Medisch advies >>

Communicatieve ondersteuning

Ondersteuning van vrijwilligers

De Stichting Zeldzame Bloedziekten heeft momenteel 10 vrijwilligers die zich bezighouden met de algemene website en de websites van de verschillende groepen.

De rol en inzet van vrijwilligers is van cruciaal belang. Op indrukwekkende wijze zetten de vrijwilligers zich enkele uren of dagen per maand in voor de Stichting Zeldzame Bloedziekten.

Interesse? Kijk dan hier >>

Aansluiten bij Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar [email protected]