Hypereosinofiel syndroom

Hypereosinofiel syndroom

Ervaringsverhalen

De ervaringen van anderen kunnen bij u herkenning oproepen of inzicht geven in het ziekteverloop en de beleving van anderen met HES.

Anneke de Jong (toen 42)“De nieuwe Anneke bevalt me”

“Hallo, ik ben Anneke de Jong en ik woon in Zutphen. met een prachtig uitzicht over de IJssel!!! Sinds 1997 heb ik de diagnose HES. Ik heb behandeld met Glivec, Hydrea en Imuran, helaas heeft ik geen effect. Omdat ik ook reuma heb kom ik in aanmerking voor een nieuw medicijn
Nucala (mepolizumab). Dit is een monoclonaal antilichaam, een type geneesmiddel dat wordt ingezet als immunotherapie. Ik voel mij als herboren en kan het leven weer aan!”

Lees het hele verhaal

Bekijk ook Annekes ‘actie’ voor SZB

Henny Goossens

“Na lang rondgelopen te hebben met klachten werd bijna 20 jaar geleden bij mij de diagnose hypereosinofiel syndroom definitief vastgesteld. Ik was toen 46 jaar. Met een hoge dosering prednison is de ontspoorde aanmaak van eosinofielen (bepaald type witte bloedcellen) toen een halt toegeroepen. Ik moet nu omgaan met een verminderde hartfunctie en voorkomt verdere behandeling de overtollige aanmaak van eosinofielen.

Lees het hele verhaalUw eigen verhaal delen of lotgenoten of ons attent maken op een blog?

Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Aansluiten bij Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar [email protected]