Hypereosinofiel syndroom

Hypereosinofiel syndroom

Ontwikkelingen

Onderzoek gericht op eosinofilie

Met de moderne technieken is het mogelijk geworden van een aantal eosinofiele syndromen de oorzaak te ontrafelen. Als gevolg van fouten in het kernmateriaal van de voorlopercellen geeft de eosinofiel te veel en te gemakkelijk signalen door, waardoor hij ongecontroleerd gaat groeien. Mede daardoor zijn er al specifieke blokkerende medicijnen toegepast, met wisselend, maar soms spectaculair succes. Het is te verwachten dat er de komende jaren meer nieuwe medicijnen op de markt komen om patiënten met deze chronische ziekte te behandelen.

European Medical Journal August 31, 2017
HOW I DIAGNOSE HYPEREOSINOPHILIC SYNDROMES

Studie met benralizumab lees meerZoeken en beoordelen

Wanneer u als niet-wetenschapper op zoek bent naar resultaten over bijvoorbeeld een specifieke, nieuwe behandeling of de (bij)werkingen van een nieuw medicijn komt u waarschijnlijk in aanraking met wetenschappelijke literatuur.
De kans dat u verdwaalt in een oerwoud van databases, tijdschriften en ontelbare publicaties van de meest uiteenlopende onderzoeksgroepen van over de gehele wereld is niet denkbeeldig. Ook voor het kunnen beoordelen van de resultaten is enige kennis van belang.

U vindt hier een korte handleiding met een aantal basisbegrippen en tips & trics die van pas kunnen komen bij de zoektocht naar relevante ontwikkelingen in de wetenschap.

Ga naar de handleiding

Aansluiten bij Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar [email protected]