TT

De DBA Contactgroep biedt mensen met DBA, familieleden en zorgverleners betrouwbare informatie over DBA en beoogt zo goed mogelijk hun belangen te behartigen.  De DBA Contactgroep is aangesloten bij het Platform Stichting Zeldzame Bloedziekten.

Tienertrombose

De contactgroep biedt tieners met trombose, familieleden en zorgverleners betrouwbare informatie over trombose en beoogt zo goed mogelijk hun belangen te behartigen.  De contactgroep is aangesloten bij het Platform Stichting Zeldzame Bloedziekten.

Tienertrombose

Trombose is een aandoening waarbij er een bloedstolsel of bloedprop in een van je bloedvaten zit. Dat bloedvat kan daardoor verstopt raken.

Bij een bloedstolsel in een ader spreken we van veneuze of diep veneuze trombose. Dit gebeurt vaak in de benen, dan ontstaat er een trombosebeen. Als het stolsel losschiet, kan het in de longen terecht komen. Dat heet longembolie. Bij een stolsel in een slagader spreken we van arteriële trombose. Gevolgen van bloedstolsels in een van de arteriën zijn een hartinfarct of herseninfarct.

Bij volwassenen komt trombose zeer veel voor. Bij kinderen is trombose een zeldzame bloedziekte. Per jaar krijgen ongeveer 300 tot 400 kinderen in Nederland een bloedstolsel in 1 van de bloedvaten, meestal in een ader. Trombose bij kinderen zien we vooral bij te vroeg en pasgeboren baby’s en bij tieners.  Deze contactgroep is bedoeld voor de laatste groep, de tieners.

Verantwoording
Teksten onder voorbehoud, ter beoordeling voorgelegd aan onze medisch adviseurs.

Lees meer over ons privacybeleid

Joëll Bense proefschrift stamceltransplantatie

Op donderdag 29 februari zal Joëll Bense haar proefschrift met als titel ‘‘Patient-Centered Value-Based Healthcare in Long-term Follow-up after Pediatric Stem Cell Transplantation for Nonmalignant

Door uw gegevens in te vullen ontvangt u onze periodieke nieuwsbrief vol met de nieuwste bijeenkomsten en weetjes.