• Trombotische trombocytopenische
    purpura

    De TTP Contactgroep biedt mensen met TTP, hun familieleden en zorgverleners betrouwbare informatie over TTP en beoogt zo goed mogelijk hun belangen te behartigen. De TTP Contactgroep is aangesloten bij het Platform Stichting Zeldzame Bloedziekten.
    meer over de TTP Contactgroep


Trombotische trombocytopenische purpura

Trombotische trombocytopenische purpura (TTP) is een zeldzame, ernstige bloedziekte waarbij sprake is van een tekort aan bloedplaatjes. Het is een stollingsziekte met twee effecten: enerzijds treden er (onderhuidse) bloedingen op door een probleem met de stolling. Anderzijds ontstaan er ook stolsels die leiden tot een vorm van trombose. Vandaar ook de naam Trombotische (afgeleid van trombose) trombocytopenische (verlaging bloedplaatjes) purpura ((punt)bloedingen die donker, paars en/of blauw kunnen zijn).

Het aantal patiënten in Nederland dat ooit TTP heeft doorgemaakt wordt geschat op circa 500. Doordat TTP een zeldzame en weinig bekende ziekte is, weten patiënten vaak pas laat de weg naar beschikbare medische informatie te vinden.

We hopen dat u met deze website de informatie en het antwoord op uw vragen beantwoord ziet. Vindt u het antwoord niet, mail ons dan gerust, dan leggen we het voor aan een in TTP gespecialiseerde arts.

Verantwoording
De medisch adviseur van de TTP Contactgroep, dr. R. Fijnheer, heeft bijgedragen aan de samenstelling van de informatie over TTP en de medische inhoud gecontroleerd.

Lees meer over ons privacybeleid

Lees meer over TTP:

Nieuws

<h2>Nieuws</h2>
Ga naar het nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

<h2>Nieuwsbrief</h2>

Door uw gegevens in te vullen ontvangt u onze periodieke nieuwsbrief vol met de nieuwste bijeenkomsten en weetjes.

Bijeenkomsten en Agenda

PRO Professionals

Medisch en niet-medisch professionals

Steun ons!

Op úw manier!

Help ons om de goede dingen te doen voor mensen met bloedziekten.

Steun ons!

Aansluiten bij
Stichting Zeldzame Bloedziekten?

Patiëntengroepen kunnen voor facilitaire ondersteuning terecht bij onze stichting!
Voor een eigen domein binnen de website, een digitaal kantoor, een e-nieuwsbrief en een gemeenschappelijke toolkit met handige formats, en meer.
Geïnteresseerd? Stuur een bericht naar info@bloedziekten.nl

Lees meer